Residential complex Voramar

Benicassim, Castellón. 2001

The site is located on a steep hill slope by the beach to the North of the city of Benicassim. The project has 11 townhomes, with a total built area of 2,096 m² and common parking space under them.

The project is conceived from the public space outwards, by which all the townhomes have their main access, thus ensuring their privacity. At the same time, there is a walkway from the beach to the upper part of the site, where the swimming-pool stands, with small piazzas and corners in different view points to assure the experience of movement and discovery of the best views of the site.

The townhomes, of aproximately 200 m², are organized around a patio facing south, and towards which all the rooms in the house are open. There are two main tipologies of houses, varying in height, so that the houses located in the back also have views of the sea and the mountains.