MEGASTORE ADIDAS-VALENCIA CF

VALENCIA 2014

The new Valencia CF Megastore is located at the heart of the city occupying an area of 1.150 m² inside a listed building from 1930. Its main space it’s distributed into three stories dedicating the basement to storage and mechanical systems, while the ground floor concentrates the main sales area altogether with the first floor which holds the fan zone, the VCF custom lab and a sports bar open to the magnificent views of the plaza del Ayuntamiento.

FOA+U got the commission to produce construction documents, supervise construction works and being technical adviser to ACIERTA PRODUCT TEAM who coordinated the interior design and finishes production. The main concept stresses the transparency from the exterior highlighted by the opening of a void to connect visually the two main floors allowing for the inclusion of an 8 m tall video wall facing the main access. The position and the design of the staircase reinforce the vertical connection completing the experience of the movement around a megastore that stands as a world reference among football teams as well as probably one of the most technologically advanced.